Hammarby kyrka

Kyrkan från 1200-talet med sin omgivande miljö - prästgården mot sjön och kyrkbyn med fattigstuga - ger en bild av ett äldre sockencentrum.

Kyrkan är den enda medeltidskyrkan i länet vars nordvägg har kvar sin slutna fasad.

Kommunens namn Väsby kommer av att byn låg väster om Hammarby kyrka, Västerby. Du kommer enklast upp på Stockholmsåsen vid den tjärade klockstapeln, som är sig lik från 1748.

Från Hammarby kyrka kan man även gå ner mot sjön. Mellan åsen och sjön Fysingen har Norrvatten en reservattentäkt. Nere i alstrandskogen kan du hitta en naturlig källa med kristallklart vattnet som bubblar. Ädellövträd som ligger intill källor får ofta intressanta på växter av mossor och lavar.

Om man fortsätter upplevelsestråket genom Löwenströmska parken mot Abborrberget hittar man Calmare hage, en slåtteräng som naturskyddsföreningen i Upplands Väsby sköter.

Trefaldighetskällan


I närheten av Hammarby kyrka ligger en klar källa, som rinner mot norr. Denna källa har i århundraden använts som en helig källa, då den anses ha helande krafter.

Välkomna till vår medeltida kyrka.

På Fysingedagen öppnar vi portarna så du får möjlighet att besöka den.

I närheten ligger även Hammarby kyrkogård, och det moderna gravkapellet. Precis bakom kyrkan finns även Trefaldighetskällan.

13.00 & 15.00

Visning av Hammarby kyrka


13.00 - 15.00

Fika i Prästgården bakom Hammarby kyrka.


14.00

ORGELVISNING med liten KONSERT i Hammarby kyrka


14.30 - 16.00

Walkingtur

Walkingtur med start från Hammarby kyrkas parkering förbi Trefaldighetskällan och ner till sjön Fysingen och tillbaka.

 

Future Health Sweden (FHS) i samverkan med Gröna kilar.

Turen innehåller meditation, lätt funktionell träning, enklare energirörelser och gång i ett tempo där det är möjligt att samtala. Walkingturen är öppen för alla och pågår ca 90 min.

Turen är kostnadsfri men anmäl dig gärna på sms till 070-228 1738


Läs mer om FHS på http://www.futurehealthsweden.se

https://www.facebook.com/events/248025029285506/?active_tab=about


Varmt välkomna!