The Nut House

Flera år i rad har entusiastiska besökare tagit tillfället i akt och gästat företag, gårdar, kyrkor och slott runt sjön Fysingen i Upplands Väsby och Rosersberg.


På alla stationer laddar man upp inför denna dag.

Tidigare år har det funnits ekonomiskt stöd för bussturer men det kan tyvärr inte erbjudas längre. SL har regelbundna turer till de flesta destinationerna.

The Nut House

Café & trädgård med livets goda i fokus!


I det som en gång var Torsåker slottsträdgård har idag en grönskande oas byggts. I trädgårdmästeriet finner ni butiken med spännande hem- och trädgårdsdetaljer. Krukor, frö, plantor och verktyg vackra men framför allt praktiska. Här finns allt för dig som vill odla gröna fingrar.

I caféet serveras alltid hembakat, sött eller salt, trädgårdsluncher för den hungriga, saftiga bakverk för den som är sötsugen. Konstutställningar och evenemang alla varma månader.


Här finns upplevelser av olika slag exempelvis konstutställningar och olika evenemang alltifrån musikkvällar, kurser i blomsterarrangemang till classic car meeting.


Öppettider: Se hemsidan www.lisa.se

Hitta hit

Till Nordians hög: SL-buss från Upplands Väsby eller Märsta till hållplats Åshusby gård.Till fågeltornet: Buss från Märsta till hållplats Strömmens väg, därifrån promenad österut, se kartan. Alternativt pendeltåg till Rosersberg, sedan 2 km promenad till reservatet.Med bil från E4, avfart mot Rosersberg och sedan Norrsundavägen norrut. Därefter en mindre väg österut mot Åholmen (avtagsväg skyltad Ström), parkera vid Åholmen eller mot Åshusby (avtagsväg mot Skånela).